Tornin Ateljeebaari perustettiin jo 1951. Kevättalvella tätä 14. kerroksen entistä näköalakahvilaa alettiin laittaa kuntoon: sinne rakennettiin suora sähkölämmitys ja pitkien sivujen ikkunoihin tehtiin kolmikerroksiset lasit. Mauno Manninen, Intiimiteatterin tulisieluinen johtaja, oli sitten se, joka antoi idean ateljeebaarista huudahtaessaan: "Mikä loistava ateljee!"


Ateljee Bariin johtavien jyrkkien kierreportaiden kapuamiseen ei ole vaikea löytää tarvittavaa motivaatiota. Perille saavuttuasi istut kaupungin kattojen yllä ja nautit cocktaileja korkeammalla kuin missään muualla Helsingissä. Raikas tuulahdus meri-ilmaa antaa oman lisämausteensa juomallesi. 

Baarin toinen rooli on tarjota nautintoa silmille ja sielulle - vaihtuvat taidenäyttelyt uudistavat Ateljeen tunnelmaa kuukausittain. Ateljee on tarjonnut näyttelytilaa nuorille ja lahjakkaille taiteilijoille jo vuodesta 1951.

Ateljee Bar on muiden baarien yläpuolelle asettunut klassikko, illan ainutlaatuisin vaihtoehto ensimmäiselle lasilliselle.

Vuonna 2008 Ateljee Bar sijoittui parhaiden joukkoon Viisi tähteä -lehden Best Bars 2008 -äänestyksen ammattilaisten arvioinnissa.