Design District är ett område och en sinnesstämning full med spännande tankar. Designkvarteret är en del av Helsingfors: det består av 25 gator och 150 medlemmar – allt från smyckestillverkare till barägare, från gallerier till klädbutiker och från arkitektbyråer till hotell. Designkvarteret är med om att stärka bilden av Helsingfors som en design- och formgivningsstad.

Design Districts hjärta är Dianaparken där stadsdelarna Gardesstaden, Kampen, Rödbergen och Ulrikasborg korsar varandra. Designkvarteret bjuder alltid på någonting nytt för inhemska och utländska gäster som besöker staden: estetiska upplevelser, ambulerande utställningar, nya smaker och shopping.
www.designdistrict.fi

http://www.helsinkidesignweek.com
Shoppa i Design District – i hjärtat av Helsingfors! Övernatta i ett hotellrum som inretts enligt funktionalismens principer högt uppe i de övre våningarna med ett glasbadrum och en enastående utsikt över Helsingfors. Avnjut frukost i Ateljee Bar i 14:e våningen och njut av de fantastiska vyerna.

Dessutom får du en Design District -karta, förmåner i Design Districts olika butiker samt boken Design Year Book Finland som en gåva av Design Forum.
Torni-smyckesserie är en enastående helhet som smyckeskonstnären Aino Vepsäläisen har designat hotellets 75-årsjubileum till ära.

Serien består av clipsörhängen och vanliga örhängen, en brosch, ett halssmycke, en slipsnål och manschettknappar.

Torni-smyckesserien finns att köpa i Sokos Hotel Torni.
Finländska formgivare har satt sin prägel på Tornis inredning:

- Vattenkannan, kaffekannan, champagnekylaren, brödkorgen samt Torni-brickan är designade av Eero Hyrkäs.

- De svarta blomstervaserna i Restaurang Torni är designade av Markku Salo (Nuutajärvi).

- Restaurang Tornis undertallrikar är designade av Kaisa Blomstedt. Blomstedt svarar också för restaurangens inredning.

- Schnappsglas med tre ben som designats för Tornis Riddare redan för många decennier sedan tillverkas fortfarande som beställningsarbete för restaurang Torni. Glas finns att köpa i Sokos Hotel Torni.


I Ateljee Bar hålls en ny konstutställning varje månad. Den ger en mångsidig bild av finländsk konst och finländska konstnärer. Tornis konststipendium beviljas till en av de konstnärer som under året hållit en utställning i Ateljee Bar. Vinnaren utses av Tornis konstjury. Stipendiesumman är 1 000 euro och stipendiet beviljas årligen i oktober. Tornis konststipendium har beviljats sedan år 2006 då stipendiet beviljades till fyra konstnärer hotellets 75-årsjubileum till ära.år

namn

2006

Ari Pelkonen

 

Matti Tainio

 

Mari Jarva

 

Lillukka Enkola

2007

Satu Rautiainen