Design District on alue ja mielentila täynnä mielenkiintoisia ajatuksia. Designkortteli on palanen Helsinkiä: 25 katua ja 150 pistettä kartalla koruntekijöistä baarinpitäjiin, gallerioista vaateliikkeisiin ja suunnittelutoimistoista hotelleihin. Designkortteli vahvistaa osaltaan Helsingin roolia muotoilukaupunkina.

Alueen keskus on kaupunginosien risteyskohdassa oleva Diana-puisto. Sen ympäriltä Designkortteli ulottuu Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren ja Ullanlinnan suuntaan. Niin koti- kuin ulkomaalaisillekin turisteille Designkortteli merkitsee uutta koettavaa Helsingissä, helppoutta esteettisiin elämyksiin, vaihtuviin näyttelyihin, uusiin makuihin ja ostosten tekemiseen.
www.designdistrict.fi

http://www.helsinkidesignweek.comTee ostoksia Design District -alueella, Helsingin ydinkeskustan liikkeissä! Majoitut huipun funktionaalisessa huoneessa, jossa lasikylpyhuone ja upeat näkymät Helsinkiin. Aamiaisen nautit huoneeseesi tarjoiltuna. 

Lisäksi saat Design District -kartan, etuja Design District -liikkeistä, sekä kirjan Design Year Book Finland, lahja Design Forumilta.Torni-korusarja on korutaiteilija Aino Vepsäläisen Tornille sen 75. juhlavuoden kunniaksi suunnittelema ainutlaatuinen kokonaisuus.

Korusarjaan sisältyy nappikorvakorut, riippuvat korvakorut, rintaneula, kaulakoru, solmioneula ja kalvosinnapit.

Torni-korusarja on saatavilla Sokos Hotel Tornista.Suomalaisten muotoilijoiden kädenjälki näkyy osana Tornin sisustusta:

- Eero Hyrkäksen suunnittelemat vesikannu, kahvikannu, sampanjasyylari, leipäkori, sekä Torni-tarjotin suolaisen ja makean tarjoiluun.

- Markku Salon (Nuutajärvi) Ravintola Tornissa käytettävät, muotoilultaan torni-malliset, mustat kukkamaljakot, joissa funkkistyylinen jalusta.

- Kaisa Blomstedin suunnittelemat Ravintola Tornin katelautaset. Blomsted on myös suunnitellut ravintolan sisustuksen.

- Tornin Ritareille jo vuosikymmeniä sitten suunnitellut kolmihaaraiset snapsilasit valmistetaan edelleen tilaustyönä Ravintola Tornille. Laseja voi ostaa myös lahjaksi Sokos Hotel Tornista.
 

Ateljee Barin kuukausittain vaihtuva taidenäyttely antaa monipuolisen kuvan suomalaisesta taiteesta ja sen tekijöistä. Tornin taidestipendin saaja valitaan vuoden aikana Ateljee Barissa näyttelyn pitäneistä taiteilijoista. Valinnan suorittaa Tornin taideraati. Stipendi on arvoltaan 1000 euroa ja se myönnetään vuosittain lokakuussa. Tornin taidestipendi on myönnetty vuodesta 2006 lähtien, jolloin Tornin 75. juhlavuoden kunniaksi stipendi myönnettiin neljälle taiteilijalle.


vuosi

nimi

2006

Ari Pelkonen

 

Matti Tainio

 

Mari Jarva

 

Lillukka Enkola

2007

Satu Rautiainen

 2008   Tuomas Toivonen ja Nene Tsuboi