Hur länge har du jobbat på Torni och hurdana är dina arbetsuppgifter?
Jag har jobbat på Tornis reception i 1,5 år. Mitt jobb är mycket mångsidigt, det viktigaste är förstås att betjäna våra kunder. Receptionen fungerar som en länk mellan husets olika delar, och därmed samarbetar vi hela tiden med restaurangen, barer och städenheten.


Vad är finskt och vad är internationellt i Torni?
Jag anser att det finländska och internationella kombineras på ett intressant sätt i Torni. T.ex. på restaurangens meny finns finländska inslag. Likaså i de konstverk som finländska konstnärer och formgivare har skapat och som man kan se runtom i Torni. Å andra sidan tycker jag att den allmänna atmosfären är mycket internationell, inte speciellt finsk. Många av våra gäster har sagt att Torni är en miniatyr av New Yorks boutique-hotell. Vi har gäster från världens alla hörn. Det för med sig en fläkt från den stora världen. 


Vad får era gäster att återvända? Vad får ni mest beröm av?

Personalen får hela tiden beröm av våra gäster och det känns att de faktiskt värdesätter den goda service vi ger dem. Vi tar alltid hand om våra gäster och ser till att de har det bra. Det är kanske det som får dem att återvända.


Vad är Tornis styrka jämfört med andra hotell?

Det är definitivt vår enastående historia! Historiska händelser med t.ex. kontrollkommissioner och annat intresserar många av våra gäster. Dessutom skiljer vi oss från mängden med vår personlighet och vår intressanta stil som kröns av vår unika restaurang.


Vilka har varit de mest oförglömliga händelserna/gästerna?
Olika specialteman och händelser skapar extra liv och färg i vardagen. Det första jag kommer att tänka på är designveckan som ordnades förra hösten. Under designveckan fick vi besök av designbutiken Asuna från Fredriksgatan som presenterade sina vackra kläder och accessoarer i hotellet foajé. Hela personalen fick Lustwears skjortor som de använde som arbetskläder. Det var uppiggande och stiligt! Just nu väntar jag med spänning på New York Spices -temat som inleds i början av oktober. Då förvandlas Torni till ”det stora äpplet”.