Hur länge har du jobbat på Torni och hurdana arbetsuppgifter har du?

Jag har jobbat som värd på O'Malley's sedan 1.6.2007. Till mina arbetsuppgifter hör att utveckla O'Malley's verksamhet och komma med nya idéer samt att se till att personalen och kunderna trivs och har det bra. Vi ordnar bl.a. olika temakvällar, stamkundsevenemang och annat. Jag ansvarar också för vårt ölsortiment och försöker se till att det är intressant, mångsidigt och följer vår affärsidé. 

Finns det likheter mellan finländare och irländare?
Det finns många likheter. Vi är faktiskt ganska lika. Finnar är kanske mer blyga till att börja med. Vädret hos oss nästan lika dåligt som på Irland, så det är alltid ett säkert kort att diskutera om – speciellt vid ett stop öl. 

Varför lockas så många av irländskt öl?
För det första måste jag konstatera att det är svårt att importera irländskt öl till Finland. Det finns endast några få märken. Irland är ju känt för sin Guinness - "det svarta guldet" är den mest populära ölsorten. Vissa kan kanske bli förvånade av den mörka färgen och tjocka konsistensen som påminner om korngröt – men efter att de smakat Guinness är de sålda på dess sammetsmjuka smak! Irländska ale är ofta krämiga, fräscha och fruktiga. Dessutom innehåller de ofta lägre halter alkohol än mellanöl – man kan alltså gott ta en öl eller två efter en hård arbetsdag.

Vad är den populäraste ölsorten på O'Malley's? Är vissa öl mer trendiga är andra?
Vissa specialöl från Brittiska öarna och Irland är populära på O’Malley’s. Mest dricker man Guinness och belgiska Stella Artois. Den populäraste maträtten är vår legendariska fish & chips.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa är att stå bakom disken och prata med våra kunder om öl och dagens händelser. Det är trevligt att snacka med bekanta kunder och ”stammisar”. O’Malley’s är som ett vardagsrum där såväl bekanta som nya ansikten möts. Vi har mycket utländska kunder och hotellgäster. Det är trevligt att höra många olika språk vid en och samma bardisk och kunna svara på de frågor som utländska besökare ställer.